Unngå svindel

Svindel er svært utbredt innen Omplassering og salg av dyr. Grunnen til dette er at mennesker naturlig nok har et meget stort hjerte for dyr og dyrehold. Det gjør at man fort kan miste hodet når man ser annonser hvor noen desperat sier de ønsker å kvitte seg med sitt husdyr. Noen kan til og med gå så langt å si at dyret må avlives hvis de ikke umiddelbart finner ny eier.

Svindleren kan være hyggelig hele veien og «plutselig» dukker det opp et siste hinder – det kan være at de trenger en veldig dyr vaksine eller andre ting – De ber deg derfor overføre et beløp på noen tusen kroner og lover at da vil du straks ha dyret. Og vi mennesker vil jo så gjerne tro på det som sies. Hvis du så betaler, så dukker det plutselig opp et nytt hinder («tollen» har stoppet hunden er ofte en gjenganger, men de er kreative og kan plutselig ha en langt mer forstålig grunn!) eller du hører bare ikke noe mer fra selger/giver.

Vi har også eksempler på at man allerede i første melding etter å ha tatt kontakt med en selger eller giver, får beskjed om at hunden/katten etc. er i en vanskelig situasjon i utlandet og at vedkommende er klar til å sende hunden. De ber om adressen din og annen informasjon for å virke seriøse, samtidig at du «bare» må overføre «transportkostnader» på 1-5.000 kr.

Ikke bidra til svindel

Vær så snill – ikke bidra til disse svindlernes lommebok! Aldri overfør penger på forskudd, uansett om dette går via bank, kontant eller på annen måte. Våre annonsører skal i utgangspunktet ikke kreve betalt og da kun symbolske summer som er nødvendig for omplasseringen. Møt opp og treff selger eller giver ved overtagelse og betaling. Forsikre deg om at alle papirer er i orden. Kan du ikke møte selv, hør med venners venner som er i nærheten som kanskje kan hjelpe til. Eller hør med noen proffe i ditt området.

Kommer vi over en annonsør / giver som svindler, så vil vi etter beste evne prøve å sperre svindleren ute. Vi er ikke en aktør som kan garantere mot svindlere og all bruk av Omplassering.no er på eget ansvar. Husk at dette er en gratis tjeneste som vi ikke kan moderere/overvåke hver dag.

Kontrakter

Husk å skrive kontrakt og bruk gjerne våre egne maler for dette (ligger på bunnen av alle våre sider). Vi har sett en del eksempler på avtaler som regulerer hvordan eieren skal oppføre seg ovenfor hunden etter overtagelse og hvis eieren skulle bryte mot disse vilkårene, så skal den returneres eller kompenseres. Det kan dreie seg f.eks. om dyret får unger som videreselges eller andre ting.

Vi er ikke jurister, men disse kontraktene kan være ugyldige fordi det er ny eier etter overtagelsen og da er det eiers eiendom 100%. Vurder heller vedkommende som skal overta hunden fremfor å stole blindt på en kontrakt – det er folk som har brent seg på dette og kontaktet oss!Først publisert 25.07.2018